onsdag den 31. august 2011

Baby spark tracker til Android

Hvis man er gravid og ligger inde med en Android telefon kan man måske være interesseret i at følge sin babys sparkeri og intensitet.

Det kan man såmænd også sagtens med denne Baby Kick Tracker


Opdatering på hjemmegjort design sites

Jeg skrev for en uges tid siden om Selfmade, og så var der nogle stykker af jer der gjorde mig opmærksom på Etsy og Amio. De 3 sites ligner hinanden utroligt meget (så meget at man næsten skulle tro der var en internetsite skabelon der hed noget med "handelsplads for hjemmegjort design") men der er små forskelle.

Nu ligger landet sådan, at min svigermor er usandsynlig skrap til patchwork og quiltning (har set hende flikke et barnesengetæppe sammen af 9x45 små stykker stof uden at det blev skævt + fået lov til at glo i hendes patchworkbøger*) så derfor har jeg brugt det som proxy for udvalget og niveauet på de forskellige sites. Men der er naturligvis også andre ting der spiller ind


Lige med hensyn til quiltning har Etsy det største og mest avancerede udvalg. De har nogle ret flotte ting, men tilsyneladende bor de fleste af sælgerne lidt væk, hvilket gør forsendelsen lidt dyr. Jeg er lidt imponeret over, at der åbenbart findes en del Etsy-apps.

For sælgere på Etsy er det sådan, at man betaler $0,2 per ting man har til salg for at have dem liggende i 4 måneder. Hvis det lykkes at sælge nogle ting, betaler man 3,5% af transaktionsværdien i provision til Etsy.



Af de danske sites er Amio det, der har det største udvalg af patchwork og der er nogle fine ting til salg. Fordelen ved Amio (og Selfmade) frem for Etsy er helt klart geografien. Og muligvis også geografiske og kulturelle forskelle i, hvad der er smart og pænt? På Amio betaler man 5 kr i markedsføringsgebyr og 5% af transaktionsværdien i provision. Men tilsyneladende koster det intet at have sine ting liggende til salg på siden.



Selfmade er det nyeste site og har den fordel for sælgerne (og køberne), at det er gratis at oprette annoncer og sælge ting frem til 1. december

*Følte mig også stærkt fristet til selv at kaste mig over noget patchworksyning men mente ikke jeg havde tålmodigheden til det. Er nok bare mere den type svigerdatter der kan indstille fjernsynskanalerne men ikke gør det så meget i håndarbejde.

Festivalshøjtalere

Sidst jeg var på skiferie anskaffede jeg nogle bittesmå højtalere som kunne sættes til en mobil eller MP3 afspiller. Den kunne ikke spille særlig højt og lyden var ikke særlig god. Til gengæld brugte den rigtig mange batterier. Siden skiferien har den bare ligget i en skuffe (så godt den ikke fylder så meget)

Men det ER jo rart at have musik med sig når man skal ud i verden, hvilket chipsfirmaet Pringle har fundet ud af, så de har strikket et festival kit sammen.

I al sin enkelhed går det ud på, at man skal spise nogle chips (hvilket trods alt burde være muligt). Når man har spist så mange Pringle chips, at man har samlet 3 låg, sender man dem til Pringle, og så modtager man et festival kit. 

I festivalkittet er der en slags transportabelt minianlæg. Eller det fungerer i hvert fald som en slags minianlæg når man kommer den i et tomt Pringlerør. Og så er det ellers bare at plugge en telefon i højtaleren og højtaleren i en Pringle rulle 



tirsdag den 30. august 2011

Airbnb / boliginspiration

Da jeg var teenager var jeg med min søster og mine forældre på Bed and Breakfast tur rundt i England. Hver gang (men ikke kun når) jeg ser Barnaby i tv får jeg lyst til at gentage successen. For der er altså noget ret morsomt ved at bo privat - for ikke at tale om, at man jo får et helt andet indtryk af det land og den kultur man besøger, når man bor privat.

 Airbnb giver mulighed for at booke private Bed and Breakfast steder (omend jeg tror, det er lidt mere moderne og urbant end det vi besøgte i England tilbage i tidernes morgen).

(Det mærkelige sorte øverst midt i nedenstående foto er en seng der lige kan hejses ned)


Alternativt - hvis man ikke lige har en rejse til New York eller Tokyo på tapetet kan man bruge det som inspiration til boligindretning. Måske især hvis man er en af dem der synes, at det hele godt kan blive meget hvid og fyrretræsfarvet herhjemme



e-bogsboghandler

Indtil videre har jeg primært indkøbt mine e-bøger til min Kindle på Amazon (hvor man også kan få mange kvalitetsbøger gratis) eller danske e-bøger på Saxo men så opdagede jeg lige Booksnob som også har danske bøger og flere af dem billigere end Saxo (men på nogle af dem er Saxo altså billigere, så man skal lige tjekke begge sites)

Det smarte ved Booksnob er dog, at man her også kan købe e-bogslæsere


mandag den 29. august 2011

Slikleksikon

Når jeg skal i biografen og skal vælge biograf, er det faktisk ikke en uvigtig faktor hvor god en slikafdeling de har (men det er ikke den eneste faktor)

Slik er vigtigt! Derfor er det simpelthen så dejligt, at der online findes et leksikon over slik så man dels kan blive mindet om slik man ellers havde glemt og dels opdage, hvad ens yndlingsslik hedder


Designertøj og pletter på tøjet

Da jeg gik i gymnasiet havde jeg (af uvisse årsager når man tager mine interesser og karriere før og efter i betragtning) biologi på højt niveau. En af de mere praktiske (og sjove) opgaver vi lavede var omkring enzymer i vasketøj. Vi havde nogle forskellige stykker stof som vi snavsede med forskellige typer pletter og derefter vaskede med forskelligt vaskepulver for at teste, hvad der virkede bedst.

Ariel laver for tiden noget, som man med lidt god vilje kan kalde en variation over opgaven i gymnasiet / skyden til måls (det med at skyde til måls gjorde vi så ikke så meget af i gymnasiet)

I bund og grund vil de demonstrere, at deres vaskepulver virker. Så via kampagnen Arial Fashion Shoot kan man på Facebook skyde ketchup, chokoladedrik og syltetøj (som åbenbart er nogle af de mest almindelige og vanskeligste pletter - umiddelbart ville jeg jo have troet, at det var kaffe, kuglepen og rødvin men det er nok bare mig) efter desigerntøj. Hvis man rammer plet (pun intended) vinder man tøjet - vasket rent af Ariel.

Der er 1000 stykker tøj på højkant. Skyderiet starter i dag kl 15 og foregår mellem 15 og 21 frem til 3. september

Valg 2011

Jeg ved ikke med jer andre, men til sidst havde jeg det meget "Ulven kommer"-agtigt med folketingsvalget (medierne har jo for pokker råbt "Valg" de sidste 2 år!). Faktisk så meget, at det var et helt antiklimaks da der endelig blev udskrevet valg.

Nå, men nu er det her jo rent faktisk, så måske skulle man følge lidt med. Politikerne har i hvert fald fulgt med de elektroniske kanaler og er på youtube, Facebook og Twitter.

Og så er der nogle smarte mennesker der har samlet det hele her

Man kan se beskrivelser af de forskellige partier (+ youtube-klip og kandidaternes personlige Facebook opdateringer og Tweets) og Tweets fra de forskellige partier


Man kan se Facebook opdateringer på de forskellige partier:


Og man kan se officielle nyheder fra partierne. Det eneste man måske kunne ønske sig var lidt mere beskrivelse af kandidaterne og i hvilke valgkredse de stiller op


Innovation

Så længe jeg har haft mit nuværende job har der været lidt pladsproblemer i mødelokalerne. Møblerne er lige lovlig store i forhold til lokalernes størrelse, så der er altid en følelse af at være lidt klemt og en masse rykken omkring for at kunne se på skærm eller white board fordi der altid er nogen der sidder med ryggen til fladskærm/whiteboard:



Vi skal forestille at være en hel del kloge mennesker på det der kontor og faktisk også forestille at være sådan nogle typer der kan tænke lidt ud af boksen, men først efter et års tid var der altså nogen der fandt på, at man måske kunne dreje bordet:

 
Nu kan alle se skærmen uanset om man kigger på fladskærm eller whiteboard og der er en fornemmelse af, at der er blevet meget mere plads.

Det er virkelig innovation på et højt niveau men i bund og grund innovation i sin simpleste form. Det behøver jo ikke nødvendigvis have noget med smart teknik at gøre. Ind i mellem gælder det bare om at justere en lille bitte smule på det eksisterende. 

(Og selvom jeg har tegnet det sådan, så er der altså ikke færre stole i den nye bordopstilling)

fredag den 26. august 2011

Lommepenge app

Jeg ved, at der ude i det danske land er ret forskellige holdninger til det der med lommepenge. Overordnet kan man vel sige, at der er 2 forskellige filosofier:

1. Man har nogle forskellige opgaver som man får løn (lommepenge) for
2. Man ad med de forskellige opgaver der er i hjemmet fordi man er en familie. Man får lommepenge. To adskilte ting

Uanset om man er til den ene eller den anden kan man have glæde af en lommepenge app (som lider under det ikke så fede navn Bank of Mom)



Her kan man indføre de penge børnene tjener eller får og hvad de bruger så de kan få en fornemmelse af pengenes værdi selvom penge i højere og højere grad nu er elektroniske

Det er også muligt at give børnene renter for deres indeståender (hvilket IMO måske er liiiiidt vel amerikansk og måske også lidt prematurt)




App'en koster 12 kr og findes kun til iPhone, iPod og iPad

Scope

Scope er lidt en gammel traver, men jeg synes det fortjener at blive nævnt hvis der nu er folk der ikke kender sitet. Jeg kunne egentlig bedre lide det gamle design (synes de prøver at dække over lidt for meget nu) men jeg bruger det stadig fordi det sådan set samler alt, hvad man har behov for at vide, hvis man skal i biografen.


Nyttige NYC netlinks

Min kæreste og jeg havde planlagt at tage til New York til efteråret, men så syntes jeg, at flybilletterne var så dyre, at jeg blev nærig. Så vi bestilte tur til Italien i stedet. Og så gik der lige nøjagtig 5 minutter, så satte SAS billetterne 1600 kr ned til et niveau der faktisk er rigtig rimeligt. Så selvom jeg er forhindret i at tage til New York skal I da ikke holde jer tilbage.





Jeg har været i New York en håndfuld gange de seneste par år og samlet lidt fifs (som den opmærksomme læser hurtigt vil bemærke primært er fra Downtown - syd for 17th street) Man bliver aldrig færdig med NYC og selvom man har lavet en liste med nyttige adresser, så kommer der hele tiden nye til og nogle forsvinder

  • Mad:
  • Zabar's (Delikaetsseforretning på Upper West Side som har stort set alle delikatesser i hele verden trods dens ikke enorme størrelse. Skal man være rigtig smart på NY-måden, skal man investere i en Zabar's kop)
  • Dean and DeLuca (Delikatesse, rundt omkring bla på Broadway i SoHo)
  • Sugar Sweet Sunshine Bakery 126 Rivington Street. Fine cupcakes og uden helt så lang kø som på Magnolia
  • Whole Foods (Union Square og E Houston st/Bowery) Smukt, smukt supermarked. Leveringsdygtig i varm og kold mad to go. Vil man designe sin egen sushi kan man også det. 
  • Trader Joe's Rundt omkring. Fint supermarket
  • Economy Candy 108 Rivington Street (er især vild med salt water taffies som kan fås her. Men de har virkelig meget slik at vælge imellem)
  • Farmers Market på Union Square (mandag, onsdag, fredag og lørdag) SUPER grønsagsmarked. En oplevelse at glo på alle de forskellige varianter af grønsager man ikke har i DK




    • Butikker:
    • Barnes and Noble (Den bedste er den på Union Square) Boghandel og hang out med bogsigneringer og sågar koncerter ind i mellem. Godt sted at købe amerikanske magasiner
    • Strand Book Store (828 Broadway. Antikvar med bøger fra gulv til loft - og der er højt til loftet)
    • Victorias Secret ( Relativt billigt undertøj)
    • Fabulous Fannys, 335 E 9th street. Alt hvad hjertet kan begære af vintage briller
    • INA NYC, 15 Bleecker Street, 101 Thompson Street, 21 Prince Street, 208 E 73rd Street. Designer consignment store, dvs brugt men ikke særlig brugt designertøj. Muligt at gøre virkelig gode køb.
    • Century 21 (22 Cortland St. Ved World Trade Center sitet. Discount designer tøj. Man skal ej heller forvente at forretningen selv er særlig luksuriøs). I bund og grund en frygtelig forretning men man kan gøre nogle fund. Åbner tidligt, hvilket man bør benytte sig af. Og man vågner jo alligevel tidligt pga jet lag.

    • Opening Ceremony35 Howard Street 
    • Mark Jacobs, Bleecker/Perry. Virkelig billigt i forhold til DK
    • Apple store, SoHo, MePa, 5th Av. Lokkende. Trumfer sko.
    • Duane Reede rundt omkring. Til slik (feks M&Ms med mandler), snacks, shampoo, Vitamin Water, hovedpinepiller, influenza- og forkølelsesmedicin
    • Walgreens rundt omkring. Til slik (feks M&Ms med mandler), snacks, shampoo, Vitamin Water, hovedpinepiller, influenza- og forkølelsesmedicin
    • Restauranter:
    • Balthazar, Spring Street, klassisk fransk mad. Livlig
    • Spring Street Natural. Semifusion-agtig mad som man kun kan få det i NY. Gode salater 
    • Delicatessen, Price Street SoHo. Comfort food. Nice. Sjove kombier af comfort food. Herunder feks cheeseburger spring rolls, tuna tartare og truffel fries 

    • Barmarché, 14 Spring Street. Semifusion-agtig mad som man kun kan få det i NY. Ikke bange for koriander og lime.
    • Sushi Samba, 87 7th Av. Lidt samme type mad som Nobu
    • Shake Shack, Madison Square Park. Skønne burgers. Kom før 11:30-12 (godt at spise en af de første dage hvor man stadig er lidt jet lagged fordi man dermed kommer før NY'ernes spisepause) 
    • Union Square Café, 21 East 16th street. Old school NY mad. 
    • Stanton Social, Stanton Street. Man har lyst til en seriøs rundtur på hele menuen. Semifusion-agtig mad som man kun kan få det i NY. Husk at bestille bord.
    • Schillers Liquor Bar, Rivington Street. Mindre eventyrlysten mad end man måske skulle tro. Men smager godt

    • Inoteca, Rivington Street. Lidt vino og sandwiches. Vinbar-ish. Godt.
    • Petit Abaille, 134 West Broadway. Belgisk restaurant. De kan VIRKELIG godt lide Tin Tin! De har en stabel dåser med krabbekød a la Krabben med de gyldner kløer.
    • Pastis, Meetpacking district. Fransk og professionelt. Samme ejer som Balthazar. Livligt.
    • Paradou MePa. Provencalsk. Fint.
    • Babbo, 101 Waverly Place, Den kendte kok Mario Batalis restaurant. Italiensk. Husk at bestille bord.
    • Nobu, 105 Hudson Street. Japansk/sydamerikansk. Ejet af Robert de Niro. Husk at bestilel bord
    • Kittychai, 60 Thompson Street. Thai. Dejligt. Der kan dog godt være lidt træk i nakken hvis man sidder ved væggen.

      • Andet
      • Trapeze School NY. Prøv at svinge i trapez ved Hudson floden! Bestil tid i forvejen. Man kan faktisk godt nå at lære lidt på en enkelt session
      • Madvandring. Guidede ture rundt i områder Downtown. Sjovt når man har været i NYC et par gange men gerne vil høre lidt røverhistorier og få lidt fifs til hvor man skal spise og hvornår det er billigst! Madvandring kan let erstatte frokost. Husk at booke i forvejen.
      • Få pedicures og manicures. Billigt!
      • Broadway teater og musicals 
      • Bryant Park er dejlig om sommeren 
      • The High Line Park i MePa er også dejlig om sommeren
      • American Museum of Natural History  Det er bare et fantastisk museum!



        torsdag den 25. august 2011

        Retro ring

        Jeg er ikke sikker på, at drejeskivetelefonen får et lige så stort come back som eksempelvis Fiat 500 eller plateausko men det er meget sjovt.

        Det går i al sin enkelthed ud på, at man downloader en drejeskive til sin smartphone og bruger den til at indtaste et nr


        App'en er gratis og findes både til iPhone og Android telefoner. Man kan også finde apps der koster penge men det vil jeg ikke mene er nødvendigt.

        Få overskæg

        Det er sjældent sådan, at kvinder higer efter at få sig et overskæg, men Hjerteforeningen opfordrer nu til, at så mange kvinder som muligt anlægger overskæg. Fake og online that is. På Hjerteforeningens kampagnesite, Elsk Hjertet kan man uploade eller tage foto af sig selv om påføre et overskæg.

        Årsagen til kampagnen er, at rigtig mange flere kvinder end mænd bliver ramt af hjertekarsygdomme og at der primært bliver forsket på mænd i forhold til hjertekarsygdomme



        Jeg har tidligere fået dette at vide og blev meget forarget. Sagen er dog, at forskning i forhold til sygdomme stort set ALTID foregår på mænd, fordi mænd er mere stabile at forske på. Kvinder har jo alle mulige hormonelle udsving ud over måneden og over livet, hvilket gør, at det er vanskeligt at isolere lige præcis det man gerne vil undersøge fordi man ikke ved, hvor meget der er forårsagen af hormoner og hvor meget der er forårsaget af andet.

        Men derfor bør man da stadig støtte kampagnen

        Opsætning af email konti på telefon

        DA jeg flyttede hjemmefra arvede jeg fra mine forældre et gammelt komfur der havde stået oppe i sommerhuset i 25 år (det var ældre end mig). Det virkede helt fint til jeg flyttede til næste lejlighed 6 år senere. Her fik jeg fingrene i et spritnyt komfur. Gad jeg læse brugsanvisningen? Nej, vel! Hvis man er bare en lille smule ferm i et køkken kan man godt finde ud af at bruge et komfur.

        Og hvor meget er der lige sket med komfurer i løbet af de sidste 30 år? tænkte jeg. Nok egentlig ikke så meget, men nok til, at jeg i halvandet år opererede med nogle meget små kogeplader fordi jeg ikke var klar over, at man med et klik kunne få dem til at blive større.

        En dag jeg havde gæster viste en af dem mig hvordan mit komfur blev meget mere anvendeligt. Nogenlunde lige så fjollet følte jeg mig i dag da det gik op for mig, at jeg på min iPhone faktisk kan lave en samlet indbakke, hvor jeg samler samtlige af mine email konti - og ikke kun den arbejdsmailskonto der er sat op for mig.

        Det er faktisk virkelig smart og meget nemt at gøre. Og hvis der er andre end mig der ikke lige havde fattet det med multible email konti på iPhone er her en guide:

        Gå ind i "Indstillinger"

        Gå ind i "E-post, kontakter, kalendere"

        Klik på "Tilføj konto" 
        Vælg den email udbyder du bruger 

        Indtast mailkonto oplysninger
        Klik på "Arkiver" 

        Og så er det sådan set det. Det eneste der nu kræves af en er, at man skal vælge hvilke indbakker man vil se på. Det er faktisk ikke særlig svært og man kan undre sig over, at jeg først finder ud af det nu.



        onsdag den 24. august 2011

        Geek Girl som kunsthandler

        Der bliver godtnok fremstillet noget håndarbejde ude i det ganske, danske blogland! Og fine ting ser det ud til. Der er ting der bliver syet og broderet og strikket og hæklet og patchworket og knyttet og limet og flettet.

        Nu er der så også lavet et site, hvor man kan sælge sine egne hjemmegjorte ting og købe hjemmelavede ting fra andre. I hndarbejdsafdelingen har jeg personligt været stærkt tiltrukket af at kaste mig over noget patchwork (tror det der med at skabe flotte mønstre af geometriske figurer tiltaler mig) men det blev aldrig til noget. Til gengæld ligger jeg inde med ret mange oliemalerier jeg malede i mine lidt yngre dage. Dem jeg tror jeg, jeg smider på Selfmade

        Indtil 1. december er det gratis at købe og sælge på Selfmade.

        Man kan sige, at i en verden, hvor industrialiseringen og produktionen i 3. verdenslande betyder, at tøj og nips næsten ingenting koster, så bliver det pludselig værdifuldt når noget er unikt og håndlavet og der langt nogle ekstremt dyre 1. verdenslandsindbyggertimer i det.

        Layar app

        Jeg har før skrevet om det der augmented reality som jeg syntes var dødsmart, men det var som om det gik lidt i sig selv igen. Muligvis fordi de augmented reality apps jeg havde downloaded primært kunne bruges, hvis man var opdagelsesrejsende eller landmåler. Og bortset fra en på en enkelt skitur har jeg ikke haft så akut brug for den slags.

        Men der er jo heldigvis andre end opdagelsesrejsende og landmålere der finder på augmented reality apps. Feks Layar der findes både til iPhone og Android og som er gratis.



        Det smarte ved Layer i forhold til de andre augmentet reality apps jeg har prøvet er, at man selv kan vælge hvilke "lag" man lægger ned over sit udsyn (af mangel på bedre beskrivelse). Og selvom jeg måske personligt ikke finder det supernødvendigt at vide, hvor den nærmeste legeplads ligger, så kan det være meget vigtigt for andre. Til gengæld synes jeg det er meget rart at kunne lægge et "Smiley" lag ned over mit udsyn, så jeg kan se, hvilke Smileys de restauranter og caféer jeg kommer forbi har

        Men Smiley og legeplads lagene er langt fra de eneste man kan lægge på. Der er også eksempelvis
        • Offentlig transport
        • Ejendomspriser
        • Copenhagen Layar (der måler forureningen i området)
        • streetARt
        • Kultunaut
        • Billetlugen
        • Tweeps Around (der viser seneste tweets fra folk i nærheden)

        The Turk

        The Turk er et begreb der er opkaldt efter en fake skakspillemaskine fra 1770, som skulle forestille at være en maskine der kunne spille skak bedre end de fleste mennesker. I virkeligheden var skakspillet 100% styret af en dygtig (menneskelig) skakspiller og maskinen kunne intet.*


        Milde himmel, tænker du nok, hvordan kan sådan en gammel sag nogen sinde få nogensomhelst relation til nørderi i det 21'ende århundrede? Men det kan det altså, fordi folk jo altså er initiativrige og derfor hele tiden finder på nye måder at gøre ting på.

        Men sagen er, at denne hersens skakmaskine har lagt navn til Amazons Mechanical Turk som er en crowdsourcing internet marketplace. Det betyder, at Amazon (an in den der internetboghandel) har en opgavemarkedsplads, hvor feks virksomheder kan lægge deres opgaver ud i et forum og så vil de blive løst af en af de medarbejdere/freelancere/vikarer der er tilknyttet. Det er ret smart synes jeg men også ret mærkeligt af 2 årsager:

        1. Jeg synes umiddelbart det ligger meget langt fra Amazons kernekompetence (som jeg troede var bogsalg)
        2. Det er altså underligt når man faker at lave noget automatisk og elektronisk når det er lavet helt manuelt og menneskeligt.



        *Det er lige som en Steen og Stoffer tegneserie jeg så engang, hvor Steen spørger sin far, hvordan en pengeautomat virker. Far forklarer, at der sidder en mand inde bag skærmen og stikker pengesedlerne ud til folk. Nåeh, siger Steen, ligesom ham der sidder og slukker lyset inde i køleskabet? Netop! Svarer far.

        tirsdag den 23. august 2011

        Kindle og ældre herrer

        Jeg tror, at jeg i dag fik overbevist to ældre herrer om, at de må eje en Kindle ved at jeg viftede lidt rundt med den og forklarede og demonstrerede på bedste nørd-vis.



        Når man lever som en nørd, medbringer man naturligvis sin Kindle til lægen så man kan sidde med den i venteværelset. Jeg sad stille og roligt og læste da der pludselig stod en ældre mand lænet over mig og sagde, at "sådan en ønsker jeg mig" og pegede på Kindlen. Sagen var, at det var den første Kindle han så med sine egne øjne. Ellers havde han kun læst om den og skrevet sig op på en venteliste på biblioteket (men den var meget lang) efter en.

        Til aften blev min far overbevist om Kindlens lyksaligheder. Især var han glad for at Kindlen kan læse højt og at Balzac bøger er gratis på Amazon.

        Tastatur af laserlys

        GeekGirl likes GEARs artikel om laserlystastatur til tastaturløse enheder

        Nørd accessories

        Hvis man nu synes, at man ikke bærer sin nørdhed tydeligt nok eller bare vil spice samlingen af nørd-gadgets op med lidt nye t-shirts kan man besøge David & Goliath, hvor de gør det i t-shirts med nørd-hyldende statements. 







        Professionel snagen

        De fleste kender LinkedIn som et værktøj til at snage i, hvordan det går med folks karrierer men Krak har faktisk også lavet et site som gør det muligt hurtigt at snage i forskellige virksomheder, deres nøgletal og deres direktioner og bestyrelser. Sitet hedder Proff


        mandag den 22. august 2011

        Elbilstaxier

        GeekGirl likes Politikens artikel om, at 4x35 skifter flåden af diesel biler ud med elbiler

        Sparetips

        Jeg har været så optaget af min forkølelse, at jeg slet ikke har lagt mærke til, at man på dette site ud over at købe forkølelsesmedicin også kunne spare penge på sådan noget som barberblade. Desuden har de en fane der hedder "Embarresing". Jeg synes egentlig det er meget smart at kunne købe nogle af de ting online i stedet for feks at skulle hviske det til en eller anden 15-årig i en Matas butik


        Jeg blev først opmærksom på sparefinten da jeg læste om den her

        Drop Box

        Jeg har tidligere skrevet lidt om cloud computing men selvom man ikke gider bruges Apples model og ikke er en virksomhed er der stadig mange muligheder for at udnytte cloud computing.

        En af de meget populære løsninger er Drop Box som er ganske gratis og som giver adgang til dokumenter og filer fra computer, telefon osv. Man kan også sige, at det er den eksterne hard disk du aldrig ser, fordi den ligger oppe i en sky men til gengæld kan du altid få fat i indholdet fra den.



        Man bestemmer sådan set selv hvor meget man vil lægge op i skyen. De først 2 GB er gratis men derefter betaler man for det man har liggende.

        Jeg har lige været til bryllup hvor vi gerne ville give bruden en bog med billeder fra hendes polterabend. En af de andre tilbød at sammensætte bogen med alle de billeder vi hver især havde taget. Den slags er Drop Box ideelt til